Keramiskais grils – kāpēc tas ir ideāls steika pagatavošanai
1. Ekstremālais karstums – ideāla apcepšana Lai steiks būtu sulīgs iekšpusē un ar kraukšķīgu garoziņu no ārpuses, tam nepieciešams ļoti augsts karstums. Keramiskais grils spēj sasniegt pat 350–400 °C, un tas ir tieši tas, kas vajadzīgs, lai steika ārpuse "noslēgtos" un iekšpusē saglabātos sulīgums.
2. Vienmērīgs siltums un stabila temperatūra Atšķirībā no parastajiem metāla griliem, keramiskais grils neizdala siltumu nevienmērīgi. Pateicoties biezajām sienām un keramiskajam materiālam, siltums tiek vienmērīgi sadalīts, kas nozīmē, ka neviena steika mala netiks pārvārīta vai paliks jēla.
3. Slēgtais vāks – sulīgs rezultāts Viena no lielākajām keramiskā grila priekšrocībām ir iespēja grilēt ar aizvērtu vāku. Tas ne tikai palīdz saglabāt siltumu, bet arī ļauj steikam nogatavoties vienmērīgi, kā arī palikt sulīgam un mīkstam.
4. Īpaša garša no oglēm un dūmiem Steiks uz keramiskā grila iegūst pavisam citu līmeni – tas nav vienkārši cepts, tas ir ar nelielu dūmu piesitienu, kas nāk no kokoglēm. Šis aromāts un garša nav iespējama ar pannām vai pat gāzes griliem.
5. Precīza temperatūras kontrole – ideāli vidēji cepts steiks
Kamado tipa grilos ir viegli kontrolēt temperatūru, pateicoties regulējamām ventilācijas atverēm augšā un apakšā. Tu vari grilu uzkarsēt ļoti augstu apcepšanai, un pēc tam samazināt karstumu, lai steiks "atpūstos". Rezultāts? Tieši tāds, kā Tu vēlies – no "rare" līdz "well-done", precīzi un paredzami.
Secinājums
Keramiskais grils ir ne tikai grils – tas ir instruments, kas ļauj pagatavot steiku, kādu Tu redzi restorānu ēdienkartēs vai pavāršovos. Ja vēlies, lai Tavs steiks ir kraukšķīgs ārpusē, maigs un sulīgs iekšpusē, ar dūmu piesitienu un perfektu tekstūru – keramiskais grils ir īstā izvēle.
5 iemesli, kāpēc izvēlēties keramisko grilu šai sezonai
Līdz ar siltajiem vakariem un grilēšanas sezonas sākumu, pienācis laiks padomāt par īsto grilu. Ja vēl šaubies, kādu grilu izvēlēties – mēs Tev palīdzēsim. Keramiskais grils nav tikai stilīgs dārza elements, tas ir īsts meistara instruments ar īpašām priekšrocībām. Lūk, 5 iemesli, kāpēc šogad ir vērts ieguldīt tieši keramiskajā grilā.
1. Nepārspējama garša un dūmu aromāts
Keramiskais grils darbojas ar oglēm, kas nozīmē – ēdiens iegūst īstu dūmu aromātu. Gaļa, dārzeņi vai pat pica – viss iegūst dabīgu, autentisku garšu, ko nav iespējams panākt ar gāzes vai elektriskajiem griliem.
2. Temperatūras noturība un kontrole
Keramikas biezā struktūra ļauj vienmērīgi uzturēt temperatūru ilgu laiku. Tas ir ideāli gan lēnai kūpināšanai, gan ātrai cepšanai augstā karstumā. Ar vāku un ventilācijas atverēm var viegli regulēt karstumu – gluži kā profesionālis!
3. Daudzpusīgs lietojums – ne tikai grilēšana
Keramiskais grils ir īsts universālis. Ar to var:
-
Cep picas (jā, pat ar kraukšķīgu garoziņu!),
-
Kūpina zivis un sieru,
-
Gatavo sautējumus un pat maizi.
Tā jau ir mazā āra krāsniņa, nevis tikai grils.
4. Ekonomisks ilgtermiņā
Lai arī keramiskais grils sākumā maksā nedaudz vairāk, tas kalpo gadiem ilgi. Kvalitatīvas keramikas grils ir izturīgs, laikapstākļiem draudzīgs un neprasa biežu nomaiņu. Turklāt tas saglabā siltumu efektīvi – vajadzēs mazāk ogļu katrā gatavošanas reizē.
5. Lielisks dizains
Keramiskais grils nav tikai praktisks – tas izskatās stilīgi un ekskluzīvi. Tā forma, materiāls un krāsas piešķir dārzam īpašu šarmu. Un – jāatzīst – viesi vienmēr pamanīs, ja Tev ir Kamado tipa grils. Tas ir kā grilēšanas pasaules Rolls-Royce!
Secinājums
Ja šogad gribi pacelt savas grilēšanas prasmes jaunā līmenī un izbaudīt ēdienu ar patiesu garšu, keramiskais grils būs Tavs labākais sabiedrotais. Tas ir ieguldījums ne tikai tehnikā, bet arī dzīves kvalitātē – siltos vakaros, ģimenes maltītēs un draugu ballītēs.
Ieskaties mūsu piedāvājumā PapaGrill.lv un atrodi savu ideālo keramisko grilu šai sezonai!
Keramiskais grils vai gāzes grils – kurš ir piemērotāks Tavām vajadzībām?
Keramiskais grils – klasiskais garšas meistars
Keramiskie grili, piemēram, populārais Kamado tipa grils, tiek uzskatīti par īstu garšas meistaru. Tie ir izgatavoti no biezas keramikas, kas lieliski saglabā un izdala siltumu vienmērīgi. Bet tas vēl nav viss.
Plusi:
-
Izcila temperatūras kontrole – ideāli gan lēnai kūpināšanai, gan steiku apcepšanai.
-
Universāls – vari grilēt, cept, kūpināt un pat izmantot kā picu krāsni.
-
Īpaša garša – koka ogles un keramika piešķir ēdienam autentisku dūmu aromātu.
Mīnusi:
-
Uzsilst lēnāk – jārēķinās ar ~15–20 minūšu uzsilšanas laiku.
-
Smagāks un mazāk pārnēsājams – parasti paredzēts pastāvīgai vietai dārzā.
-
Nepieciešama ogļu uzpilde un tīrīšana pēc katras reizes.
Gāzes grils – ātrs un ērts risinājums
Gāzes grils ir kā virtuves plīts Tavā pagalmā – vienkāršs un ātri gatavs darbam. Ideāls risinājums tiem, kas vēlas spontāni uzgrilēt vakariņas, netērējot daudz laika sagatavošanai.
Plusi:
-
Ieslēdz un cep! – uzsilšana notiek dažu minūšu laikā.
-
Ērta temperatūras regulēšana – ar vienu pogu vari pielāgot karstumu.
-
Mazāka piepūle – nav nepieciešams nodarboties ar oglēm vai pelniem.
Mīnusi:
-
Garšas atšķirība – dūmu efekts nav tik izteikts kā ogļu grilā.
-
Gāzes balona kontrole – jāseko līdzi degvielas līmenim.
-
Mazāk piemērots kūpināšanai vai ilgai cepšanai.
Tātad – kuru izvēlēties?
Izvēlies keramisko grilu, ja:
-
Vēlies autentisku garšu un daudzpusīgas gatavošanas iespējas.
-
Plāno grilēt brīvdienās un izbaudīt gatavošanas procesu.
-
Tev ir laiks un prieks iedziļināties grilēšanas niansēs.
Izvēlies gāzes grilu, ja:
-
Tev svarīgs ātrums un ērtība ikdienā.
-
Grilē bieži, bet nevēlies daudz gatavošanās vai tīrīšanas.
-
Vēlies uzticamu risinājumu dārza ballītēm vai ģimenes vakariņām.
Noslēgumā
Gan keramiskais, gan gāzes grils var kļūt par Tavu uzticamo sabiedroto vasaras vakaros. Viss atkarīgs no tā, kāds esi Tu kā grilētājs – gardēdis ar pacietību vai praktiķis ar mērķi labi paēst bez liekas čakara. Ja vēl šaubies, apskati abus variantus mūsu PapaGrill.lv veikalā un droši jautā padomu – mēs palīdzēsim izvēlēties!