Keramiskais grils – kāpēc tas ir ideāls steika pagatavošanai
1. Ekstremālais karstums – ideāla apcepšana Lai steiks būtu sulīgs iekšpusē un ar kraukšķīgu garoziņu no ārpuses, tam nepieciešams ļoti augsts karstums. Keramiskais grils spēj sasniegt pat 350–400 °C, un tas ir tieši tas, kas vajadzīgs, lai steika ārpuse "noslēgtos" un iekšpusē saglabātos sulīgums.
2. Vienmērīgs siltums un stabila temperatūra Atšķirībā no parastajiem metāla griliem, keramiskais grils neizdala siltumu nevienmērīgi. Pateicoties biezajām sienām un keramiskajam materiālam, siltums tiek vienmērīgi sadalīts, kas nozīmē, ka neviena steika mala netiks pārvārīta vai paliks jēla.
3. Slēgtais vāks – sulīgs rezultāts Viena no lielākajām keramiskā grila priekšrocībām ir iespēja grilēt ar aizvērtu vāku. Tas ne tikai palīdz saglabāt siltumu, bet arī ļauj steikam nogatavoties vienmērīgi, kā arī palikt sulīgam un mīkstam.
4. Īpaša garša no oglēm un dūmiem Steiks uz keramiskā grila iegūst pavisam citu līmeni – tas nav vienkārši cepts, tas ir ar nelielu dūmu piesitienu, kas nāk no kokoglēm. Šis aromāts un garša nav iespējama ar pannām vai pat gāzes griliem.
5. Precīza temperatūras kontrole – ideāli vidēji cepts steiks
Kamado tipa grilos ir viegli kontrolēt temperatūru, pateicoties regulējamām ventilācijas atverēm augšā un apakšā. Tu vari grilu uzkarsēt ļoti augstu apcepšanai, un pēc tam samazināt karstumu, lai steiks "atpūstos". Rezultāts? Tieši tāds, kā Tu vēlies – no "rare" līdz "well-done", precīzi un paredzami.
Secinājums
Keramiskais grils ir ne tikai grils – tas ir instruments, kas ļauj pagatavot steiku, kādu Tu redzi restorānu ēdienkartēs vai pavāršovos. Ja vēlies, lai Tavs steiks ir kraukšķīgs ārpusē, maigs un sulīgs iekšpusē, ar dūmu piesitienu un perfektu tekstūru – keramiskais grils ir īstā izvēle.